Oriƫnteren en leren in Haaglanden

Hoe maak je een goede keuze in jouw loopbaan? Wat is jouw volgende stap? Door gerichte advisering op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, zoekmethodes, persoonlijke tips en tricks ondersteunt het Leerwerkloket jouw grip op je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt ondersteuning bij het beantwoorden van je eigen vragen. Zo weet je wat je te doen staat.

Kies zelf een opleiding of leg je kennis en vaardigheden vast

Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. Dan is het een goed idee om iets nieuws (bij) te leren. Van een korte cursus om je verouderde kennis te updaten tot een complete, meerjarige omscholing; er is van alles mogelijk.

Afbeelding
man met papier in hand

Ben je op zoek naar een cursus of opleiding, bedenk dan eerst

  • Welke kennis en ervaring mis je voor jouw wensberoep?
  • Heb je een volledige opleiding nodig? Of wil je deelcertificaten behalen of een cursus doen?
  • Op welk niveau zoek je een cursus of opleiding?

Je wilt een verkorte opleiding of training volgen

Je hebt al enkele jaren werkervaring en wil nu een diploma of certificaat halen om je kansen op werk te vergroten. Misschien zijn er zij-instroomtrajecten of kun je een verkorte opleiding of maatwerktraject volgen. Bespreek de mogelijkheden met het Leerwerkloket.

Je wilt een BBL-opleiding gaan volgen

Een BBL-opleiding vind je het makkelijkst via de mbo-instelling bij jou in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding heb je een praktijkovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf.

Wil je weten in welke erkende leerbedrijven in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe medewerkers? Neem dan contact op met het Leerwerkloket in jouw regio. Onze adviseurs weten precies welke werknemers op zoek zijn naar gemotiveerde werknemers.